Forskargrupp
Föreningen har startat en forskargrupp som skall utforska och dokumentera Ryggenområdets historia.
En viktig del i denna forskning är att samla in material från de som bor eller bott i Ryggen. Har Du något eller känner någon som har något att berätta?
I forskargruppen ingår Anette Mårtensson, Brita Lindahl, Maj-Britt Jansson, Ingvar Sahlander, Ulf Bergsten, William Nisser, Gunilla Hoyles och Lars Carlborg.

Datum och tider till kommande evenemang kommer i RyggenNytt som alla medlemmar får.

Några tidigare aktiviteter som varit:

Vinterfisketävling
Anordnas varje sportlov. Det finns tre olika klasser att tävla i, barn, ungdom och vuxen. Prisutdelning sker efter avslutat fiske.
Se bilder - vinterfiske.

Midsommarfirade
Midsommar firas varje år vid Sågudden. Stången kläs av byborna och reses även av dem. Sedan dansar man runt stången till gitarrspel.
Efter dansen följer lekar och tävlingar som brukar uppskattas av alla åldrar. Det går även att köpa kaffe med dopp.

Sommarfisketävling
I Juli anordnas en spö-fisketävling. Efter tävlingen delas priser ut. Korvgrillning brukar också stå på programmet. De senaste åren har Karaokekväll med Quiz anordnats.
Se bilder - sommarfiske.

Loppmarknad
En loppmarknad brukar äga rum i slutet av juli där man kan hyra ett bord och sälja det man inte vill ha kvar.

Årlig sommarvandring
Utflykt i Ryggen och dess omgivningar under sakkunnig ledning.